Vliegtuigmaatschappijen Informatie over Luchtvaartmaatschappijen

Brussels airlines

Vliegtuigmaatschappijen.org
  • Beoordeling Vliegtuigmaatschappij.org
  • Comfort in vliegtuig
  • Inchecken bij Brussels Airlines
  • Prijs voor vliegticket

brussels airlinesBrussels airlines is de nationale vliegtuigmaatschappij van België. De thuisbasis van de maatschappij bevindt zich op Brussels airport en de hoofdkantoren zijn vlak bij de luchthaven gesitueerd.

Geschiedenis

In 1923 begon de geschiedenis van de burgerluchtvaart in België met de maatschappij Sabena. In 1995 werd Sabena overgenomen door Swissair. Een aantal fusies later gaat de maatschappij in 2007 verder als Brussels airlines.

Bestemmingen

Vliegtuigmaatschappij Brussels airlines kent meer dan 200 bestemmingen wereldwijd. Zo vliegen ze naar de continenten Europa, Amerika, Afrika en Azië. Je kunt bijvoorbeeld een vlucht boeken naar Athene, Atlanta, Chicago, Abidjan of Singapore.

Klassen

De reisklassen van Brussels airlines zijn zeer uitgebreid. Voor elke passagier en iedere wens is dus wel een mogelijke klasse. Er wordt onderscheid gemaakt in “Shorthaul” en “Longhaul”. En dan is “Shorthaul” nog weer onderverdeeld in “Light economy class”, “Flex economy class” en “Premium Businessclass”. “Longhaul” bestaat uit “Economy class” en “Businessclass”. Kies je voor de laagste reisklasse, dan ben je verzekerd van een goedkope vliegticket en je kunt maximaal 60 minuten voor vertrek inchecken. Je kunt aan boord gebruik maken van eten en drinken, maar dat dan wel tegen betaling. Kies je de hoogste klas, dan geniet je uiteraard meer luxe en comfort.

Handbagage

De hoeveelheid handbagage die je als passagier mag meenemen bij vliegtuigmaatschappij Brussels airlines, is sterk afhankelijk van de reisklasse waarin je boekt. Dit gaat meestal om 1 of 2 stuks handbagage. Daarnaast is het altijd mogelijk om nog 1 extra item mee te nemen zoals een paraplu, een wandelstok, een camera of laptop.

Ruimbagage

Ook de ruimbagage is afhankelijk van de klasse waarin je boekt en van de bestemming waarheen je vliegt. De bagage mag in ieder geval nooit groter zijn dan 158cm. Afhankelijk van de reisklasse mag het maximum gewicht van je bagage 23 of 64 kilo wegen. Sportmateriaal mag over het algemeen gratis mee in het ruim.

Inchecken

Om tijd te besparen is het mogelijk om in te checken via de computer of via je mobiele telefoon. Dit is mogelijk van 24 tot 1 uur voor vertrek. Uiteraard is het ook mogelijk om in te checken bij de balie. Als je binnen 24 uur terugvliegt en de boeking is al bevestigd, dan is het mogelijk om tegelijkertijd in te checken voor de heen-en terugvlucht. Een fijne service van vliegtuigmaatschappij Brussels airlines.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.