Vliegtuigmaatschappijen Informatie over Luchtvaartmaatschappijen

British Airways

  • Beoordeling Vliegtuigmaatschappij.org
  • Comfort in vliegtuig
  • Inchecken bij British Airways
  • Prijs voor vliegticket

british airwaysVliegtuigmaatschappij British Airways is de grootste vliegmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk en in 1974 gevormd door het samenvoegen van de twee staatsbedrijven waarvan een verantwoordelijk was voor luchtvaart binnen en een ander buiten Europa. In 1981 privatiseerde British Airways en in 1999 werd het onderdeel van de Oneworld alliantie van vliegmaatschappijen.

Bestemmingen

Als vliegtuigmaatschappij is British Airways een van de weinige die tot vandaag de dag zelf vliegt op alle werelddelen met een totaal van ruim 150 bestemmingen. Vanuit Nederland vliegt British Airways vanaf zowel Rotterdam Airport als Schiphol naar Londen. Vanaf de drie vliegvelden die British Airways daar als thuisbasis heeft (Gatwick, Heathrow, City) liggen vervolgens alle ruim 150 bestemmingen over de hele wereld open.

Comfort en Prijs

Zoals de meeste vliegtuigmaatschappijen heeft British Airways verschillende klassen die elk kosten en luxe met zich meebrengen. Voor vrijwel alle vluchten is Economy en Business Class beschikbaar, behalve vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk(alleen Economy Class.) Voor internationale en dus ook langere vluchten bestaan ook de Economy Plus en First Class die een luxueuze uitbreiding zijn op respectievelijk Economy en Business Class.

Inchecken

Bij British Airways is het mogelijk om vanaf 24 uur van tevoren via de website of een app op een smartphone in te checken en de eigen boardingpass te printen, het is hierbij mogelijk ook een zitplaats te reserveren. Eventueel kan de boardingpass ook op het vliegveld worden uitgeprint via een speciale kiosk en er staan ook mensen klaar bij de incheckbalie op het vliegveld.

Bagage

Per persoon is bagage van 23 kilo toegestaan met totale afmetingen van maximaal 90x75x43cm. Bij eventueel overschrijden van deze waarden kan er thuis al met de app of op de website voor deze overschrijding bijgeboekt worden zodat het op het vliegveld zelf allemaal soepel verloopt. Voor bagage zoals sportartikelen en muziekinstrumenten heeft British Airways aparte regelingen en tarieven opgesteld.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.