Vliegtuigmaatschappijen Informatie over Luchtvaartmaatschappijen

Air France

Vliegtuigmaatschappijen.org
  • Beoordeling Vliegtuigmaatschappij.org
  • Comfort in vliegtuig
  • Inchecken bij Air France
  • Prijs voor vliegticket

air franceAir France is de nationale vliegtuigmaatschappij van Frankrijk. Ze bestaan al sinds 1933. In 2003 zijn ze gefuseerd met luchtvaartmaatschappij KLM. Het hoofdkantoor van vliegtuigmaatschappij Air France bevindt zich in Parijs en het vliegveld Charles de Gaulle geldt als hun thuisbasis.

Bestemmingen

Air France vliegt op zo’n 300 verschillende bestemmingen. Ze hebben de beschikking over ruim 250 vliegtuigen. De bestemmingen van Air France bevinden zich eigenlijk wel over de hele wereld. Zo vliegen ze bijvoorbeeld naar Parijs, Tokio, Londen, Barcelona, Lyon, Rome en New York.

Handbagage

Bij vliegtuigmaatschappij Air France is je handbagage afhankelijk van het soort vlucht dat je neemt en van de klasse waarin je boekt. Vlieg je “Economy Class”, dan is er 1 stuk handbagage toegestaan. Daarbij mag dan nog een handtas, een camera of een laptop als het totale gewicht maar niet uit komt boven de 12 kilo. Kies je voor “Business Class”, dan mag je 2 stuks handbagage meenemen en ook eventueel een handtas o.i.d. Het totale gewicht mag in dat geval niet meer zijn dan 18 kilo.

Ruimbagage

Bij de ruimbagage geldt hetzelfde als bij de handbagage, ook dit is afhankelijk van het soort vlucht en de klasse waarin je vliegt. Bij de “Economy Class” mag je 1 stuk handbagage meenemen met een maximum van 23 kilo. Bij “Premium Economy” zijn dat 2 stuks bagage met een totaal van 23 kilo en voor de “Business Class” geldt 2 stuks ruimbagage en dan een maximum van 32 kilo.

Klasssen

Bij Air France zijn er wat betreft de klassen waarin je kunt vliegen een aantal mogelijkheden. Neem je een binnenlandse vlucht, dan zijn er geen keuzemogelijkheden. Bij een vlucht binnen Europa kun je kiezen uit de “Economy Class”, de “Premium Business Class” of de “Premium Eco”. Bij internationale vluchten zijn er 4 mogelijkheden: “Economy”, “Premium Economy”, “Business Class” en “First Class”.

Inchecken

Inchecken kan bij vliegtuigmaatschappij Air France bij de balie op de luchthaven of online via de website van de luchtvaartmaatschappij. Kies je voor inchecken bij de balie, dan is het wel zaak om tijdig aanwezig te zijn.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.