Vliegtuigmaatschappijen Informatie over Luchtvaartmaatschappijen

Vliegtuigmaatschappij Aegean Airlines

Vliegtuigmaatschappijen.org
Beoordeling van bezoekers
  • Beoordeling Vliegtuigmaatschappij.org
  • Comfort in vliegtuig
  • Inchecken bij Aegean Airlines
  • Prijs voor vliegticket

aegean airlinesAegean Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij van Griekenland. Deze luchtvaartmaatschappij is in 1999 opgericht door Antonis en Nikolaos Simigdalas. Zij richtten in 1987 Aegean Aviation op en vanuit dit bedrijf is Aegean Airlines ontstaan. In 2001 is de luchtvaartmaatschappij gefuseerd met Cronus Airlines en sindsdien biedt het ook internationale vluchten aan. Een vlucht met Aegean Airlines is zeer comfortabel. In beide klassen is genoeg beenruimte.

Aegean Airlines bestemmingen

Naar welke plaatsen biedt Aegean Airlines vluchten aan? Je kunt vanaf Amsterdam en Brussel naar tal van bekende Griekse bestemmingen vliegen, als Chania, Corfu, Samos, Kos, Rhodos en Lesbos. Verder gaan er ook vluchten naar Griekse steden als Athene en Heraklion. Vaak zijn dit rechtstreekse vluchten, maar het komt ook wel eens voor dat het vluchten zijn met een overstap. Aegean Airlines werkt samen met de luchtvaartmaatschappijen Lufthansa, TAP Portugal en Brussels Airlines. Vanwege deze samenwerking kan je vrijwel altijd een beschikbare vlucht vinden naar een Griekse bestemming.

Inchecken via diverse mediums

Aegean Airlines biedt haar passagiers diverse mogelijkheden om in te checken. Dit kan via internet, of bij de selfservice balies op de luchthaven.

Inchecken via internet
Het is mogelijk om online in te checken vanaf 48 uur tot een half uur voor vertrek van de vlucht. Hierbij dien je je stoel te kiezen de boarding pass uit te printen. Inchecken via internet is mogelijk vanaf iedere luchthaven waarvandaan Aegean Airlines vliegt.

Inchecken bij een selfservice balie
Als je vanaf Brussel naar een Griekse bestemming vliegt, dan kan je ook inchecken bij de selfservice balies op de luchthaven zelf. Dit is mogelijk vanaf 24 uur tot een half uur voor vertrek.

Bagagevoorschriften

Voor de Economy Class en de Business Class gelden er weer andere regels met betrekking tot het meenemen van bagage.

Economy Class
Als passagier in de Economy Class mag je gratis maximaal één koffer aan ruimbagage meenemen en één tas of trolley als handbagage. Je ruimbagage mag niet meer wegen dan maximaal 20 kilo. Voor handbagage geldt een maximum gewicht van 8 kilo met de afmetingen van 55x40x20 centimeter. Voor een kind van 0 tot en 2 jaar mag je maximaal 10 kilo aan ruimbagage meenemen en een inklapbare kinderwagen.

Business Class
Voor het reizen in de Businessclass gelden iets ruimere regels met betrekking tot het meenemen van bagage. Je mag dan 2 koffers of tassen meenemen, welke samen 32 kilo wegen. Aan boord mag je, als handbagage, 2 tassen meenemen. De eerste tas of trolley mag 8 kilo wegen, voor het tweede stuk geldt een maximum gewicht van 5 kilo.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.